Семерджиев бил сам в колата при катастрофата, полицайката не била с него

Колаж: Infomreja.bg

Това е установило разследването на тежкия инцидент

Полицай Симона Радева не е била в автомобила на Георги Семерджиев по време на катастрофата на бул. "Черни връх". Той е бил сам в автомобила. Това е установило разследването на тежкия инцидент, който отне живота на две млади жени, съобщи за "Сега" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

"На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска катастрофата. Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата", обясни Петрова. 

Разследването, което се води от Националната следствена служба под надзора на СГП, е установило още, че непосредствено след произшествието покрай автомобила на Семерджиев са минали две жени - случайни минувачи, които са оглеждали мястото. Самоличността им обаче не е ясна.

Първоначално след катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че е установена жената, за която се предполага, че е била със Семерджиев по време на катастрофата, като намекна, че тя е полицейски служител. Появи се информация, че това е Симона Радева, която беше и отстранена временно от работа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za