Сандански посреща пролетта с обновен парк

снимки: Община Сандански

Един от най-красивите паркове в Пиринско „Св. Врач” в Сандански ще посрещне пролетта с много обновления за радост на всички живущи и почиващи в курортната община.

В края на миналата година постройката, в която се помещаваше общинското мероприятие „Озеленяване” бе напълно реновирана, обособени бяха канцеларии и помещения за работещите и всички инструменти и съоръжения за работа им.

Един от символите на парка в Сандански – водното колело бе заменено с ново – изработено от иглолистен масив с диаметър 3,40 м. Около колелото ще бъде озеленено с цветя с настъпването на пролетния сезон.

В близост до водното колело бе  освежен и почивния кът, като от Община Сандански поставиха нови пейки и масичка за отдих и игра, където се наслаждават на спокойствие и тишина много туристи и живущи в курортната община.

Сандански се гордее с уникалния си парк „Св. Врач”. Той дава отлични възможности за отдих и развлечения. Това е единственият парк в България с пясъчни алеи и заедно с Варненската "Морска градина" е най-големият градски парк в България. Той е един от най-добре поддържаните паркове в страната и общинското ръководство не пести средства и сили да поддържа зеленото богатство в Сандански.

За да може да запази и поддържа своя облик градския  парк „Св. Врач”, е необходимо всички ние – санданчани и гости на града да го пазим, за да му се наслаждаваме и гордеем с него, каза кметът на общината Андон Тотев.

 

снимки: Община Сандански
снимки: Община Сандански

КОМЕНТАРИ

xse09:16 - 07.03.2013
И как точно са обновили парка, че не разбрах? Сковали са една барака и едно дървено колело и хоп обновихме го. То така с 5 лева ако ставаше....
име14:49 - 06.03.2013
Страхотно, наистина уникален парк. Също така в Гоце Делчев ремонтираха парка, в Дупница е с нов разкошен парк с многото детски кътове за игра, а ние в Благоевград ще застрояваме нашия "парк".
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK