С прощално тържество учители и ученици от Дебрен изпратиха 150-те деца в ремонтираното им училище в Дъбница

Снимки: Личен архив

С прощално тържество учители и ученици от ОУ „Св. Климент Охридски" в гърменското село Дебрен изпратиха в обновеното им училище в Дъбница колектива и 150-те деца от Дъбница, които от ноември миналата година учеха в училищната база в Дебрен, докато траеха ремонтните дейности в училището им. 

Ръководството и колективът на дебренското училище предоставиха на децата и техните учители целия трети етаж в школото, а с решението на двамата директори Верхад Топчиев - на школото в Дебрен, и Илия Цацев на учебното заведение в Дъбница, не допуснаха гостуващите ученици да изпуснат учебния материал. 

Изключително сърдечно децата и учителите им от Дъбница бяха посрещнати през ноември 2015 г. от учениците и колектива в Дебрен и изпратени по същия начин преди да продължат учебната година в обновеното и модернизирано училище в Дъбница. 

При раздялата ученици и учители от двете училища си обещаха в бъдеще да поддържат създадените през последните месеци отлични приятелски и професионални отношения и да провеждат колкото се може повече съвместни мероприятия. В старото училище в Дъбница е извършена пълна рехабилитация, саниране, подмяна на старата дограма и е направена парна инсталация. 

Мащабният ремонт бе направен по проект "Повишаване на енергийната ефективност на ОУ „Христо Ботев" - Дъбница" на стойност 300 000 лева". 

"Проектът бе внесен преди три години, но беше одобрен наскоро от сегашните управляващи. Макар и с известно закъснение, в Дъбница вече имаме отлична и модерна база и нашите деца, както и ние сме изключително доволни и щастливи", сподели директорът Илия Цацев. Той благодари от сърце на колегата си Верхад Топчиев и на учителския колектив и учениците в Дебрен за изключителното разбиране и топлото гостоприемство. 

 

КОМЕНТАРИ

Ан21:37 - 29.02.2016
Ние се радваме, че ни гостуваха...Също така създадохме отлични приятелства с учениците от с.Дъбница...Ще се радваме, ако и за напред поддържаме връзка с тези добри и мили съученици...
Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK