С безпощаден футбол Аржентина усмири Хърватия и стигна финала на световното

Снимка: Reuters

Южноамериканците изиграха най-добрия си мач от началото на турнира

Аржентина е първият финалист на световното първенство по футбол след категорична победа над Хърватия с 3:0, съобщава Дневник. Южноамериканците изиграха най-добрия си мач от началото на турнира и бяха категорично по-силният тим на терена.

Лионел Меси се разписа от дузпа в 34-ата минута, а само пет по-късно Хулиан Алварес вкара след груба грешка на хърватската защита.

В 69-ата минута отново 22-годишният нападател беше точен след брилянтна индивидуална игра и асистенция на Меси.

В хода на двубоя Хърватия владееше топката в над 60 процента от времето. Действията на тима обаче не бяха ефективни, след като хърватите отправиха само два точни удара, и двата в последните 10 минути на двубоя.

Победата затвърди тенденцията отборът на Аржентина да е непобеден на полуфинали, като това беше шесто участие за южноамериканския състав. В същото време това е и най-убедителната победа на полуфинал на световни първенства от 2014 г., когато Германия разгроми Бразилия със 7:1.

Лионел Меси и съотборниците му ще играят във финал отново след осемгодишна пауза. През 2014 г. те загубиха драматично от Германия. В петте си финала дотук аржентинците имат две победи (1978 и 1986 г.) и три загуби.

Във финала на 18 декември в Доха Аржентина ще срещне победителя от двубоя Франция - Мароко.

За Хърватия отстава разочарованието от неуспеха тимът да се класира на втори финал след 2018 г. Това е втора загуба на полуфинал за Хърватия след 1998 г.

Хронология

Хърватия действаше по-добре в началото, като имаше владение на топката, но не и опасности пред вратата на съперника.

Вместо това Аржентина отправи първия точен удар в 24-ата минута. Десет минути по-късно тимът поведе след точно изпълнена дузпа от Лионел Меси.

Наказателният удар беше отсъден заради нарушение на хърватския вратар Доминик Ливакович срещу Хулиан Алварес.

Само пет минути по-късно именно Алварес реализира второто попадение след контраатака, груба грешка на хърватската защита и щастлив рикошет. В края на първата част Ливакович предотврати сигурен гол след удар с глава на Алексис Макалистър.

Хърватите отговориха в последната минута на редовното време, но Емилиано Мартинес спаси удар на Андрей Крамарич. Именно хърватският отбор контролираше топката в много по-големи периоди от първата част. В началото обаче пред двете врати обаче нямаше опасности, като никой не искаше да рискува.

В началото на втората част Хърватия потърси промени, но вместо това първата опасност беше на сметката на Аржентина. Макалистър и Меси разиграха с двойно подаване в 58-ата минута, но ударът на капитана на южноамериканците от малък ъгъл беше слаб.

Само четири минути по-късно аржентинската защита трябваше да чисти опасно близо до голлинията след удар на Деян Ловрен.

В 69-ата минута Аржентина нанесе решителен удар в мача, като Алварес вкара трети гол. Лионел Меси проби отдясно и се справи с няколко защитника в тъмно синьо, за да подаде към нападателя с №9, а той без проблем реализира.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//