РЗС: Внесохме в съда нелегитимното заседание за избор на председател на Общински съвет-Сандански

Снимки: РЗС

Днес шестимата общински съветници от ПП РЗС в Сандански са входирали в Административен съд-Благоевград жалба, с която искат да се отмени решението на Общински съвет-Сандански за избор на председател на местния парламент. Съветниците от РЗС сочат, че атакуваното решение е прието на нелегитимно заседание свикано в противоречие с чл. 23, ал. 1 от ЗМСМА.

На практика шестимата общински съветници от РЗС незаконно бяха лишени от конституционното им право да избират и да бъдат избирани.

"Задкулисието и тотевизмът като стил на управление и политическо поведение продължава да действа, въпреки че гражданите на Сандански се произнесоха с вота си за радикална промяна. Схемаджиите, които подмениха цели протоколи, бюлетини и изборни резултати, сега подмениха и мнозинството в Общински съвет-Сандански. И още на първото заседание въведоха стил на управление "ВСЯ ВЛАСТЬ СОВЕТАМ!" и гласуване 100%  „за” като по времето на БКП. Така дори и най-неутралните граждани на Сандански се убедиха, че моделът „Тотев” бе вменен на Кирил Котев", коментираха от партийната централа.

Делото за касиране на изборите в Сандански е насрочено за 17.11.2015 г. от 13:30 ч. в Административен съд – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK