Руски военен самолет с артисти и журналисти падна в Черно море

Снимка: БГНЕС

Самолет Ту-154 на руското министерство на отбраната с 92 души на борда, който пътуваше за сирийския град Латакия, падна над Черно море малко след излитането си от Сочи.

По последна информация, връзката с машината е загубена малко след излитането от Адлер в 5.40 м. На борда освен войници е имало 68 артисти от академичния ансамбъл за песни и танци на руската армия „Александров” (известен и като хора на руската Червена армия) и 9 журналисти.

Музикантите от ”Александров” трябвало да изнесат новогодишен концерт в руската военновъздушна база в Хмеймим пред авио групата от въздушно-космическите сили на Русия.

Фрагменти от корпуса на самолета са намерени на 1,5 км от брега на дълбочина 50-70 м. Намерено е и тялото на загинал. В акваторията са открити лични вещи на пътниците.

В издирването на останките участват 3 хеликоптера на министерството на извънредните ситуации, от които могат да се спускат водолази и десантчици спасители.

За разследване на причините за катастрофата за Адлер е излетяла комисия начело с зам.-министъра на отбраната Павел Попов, съобщи говорителят на военното ведомство генерал майор Игор Конашенков. /ТАСС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//