Русия насрочи за септември местни избори в анексираните украински области

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Датата съвпада с вота в други руски региони

Централната избирателна комисия на Русия насрочи за 10 септември провеждането на местни избори в четирите области, които анексира от Украйна, съобщава "Ройтерс".

Тази дата съвпада с вота в други руски региони.

Председателят на руската ЦИК Ела Памфилова заяви, че според руското министерство на отбраната и Федералната служба за сигурност (ФСБ) е възможно гласуването да се проведе през септември.

Русия не контролира напълно Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област в Източна и Южна Украйна и боевете и в четирите региона продължават. Областите трябва да изберат местни управители през септември.

В края на септември миналата година Русия обяви Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област за част от собствената си територия, след като набързо проведе референдуми в окупираните райони на Украйна, които Киев и Западът заклеймиха като незаконни и принудителни.

През 2014 г., след организиран точно по такъв начин референдум, Русия анексира Крим и Севастопол. Преди да нахлуе в Украйна на 24 февруари руският президент Владимир Путин призна двете "републики" в Донбас - Донецк и Луганск. /news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK