Румен Петков пред руското посолство: Двете ноти да не бъдат довеждани до крайната си фаза

Снимки: АБВ

„Трябва да има време за диалог, който да доведе до разумно решение“

Във всички случаи на този етап трябва да се постигне разбирателство двете ноти на България и на Русия да не бъдат довеждани до крайната си фаза, за да има време за диалог, който да доведе до разумно решение.

Това заяви пред медиите председателят на АБВ Румен Петков, след среща с посланика и пълномощния министър на Руската федерация в София Н. Пр. Елеонора Митрофанова и Филип Воскресенски.

Петков изрази надежда, че на днешната среща в Министерството на външните работи да се постигне балансирано решение – разговор, диалог, гарантиране на националната сигурност и на България, и на Русия и решение, което да дава перспективи, а не такова, което да спре отношенията между нашите държави.

„Диалог и решения на въпроса на законова и принципна основа. Да съсипеш живот и кариера на хора, ответните мерки ще бъдат не по-малко свирепи и в крайна сметка от това ще пострадат българо-руските отношения“.

По инициатива на АБВ пред руското посолство в София днес се събра ръководството и активът на партията, както и стотици граждани, за да обявят подкрепата си за изгонените от България представители на дипломатическата мисия на Руската Федерация у нас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK