Росен Георгиев: Ние ще спрем новото бедствие, което се задава към българския бизнес!

Росен Георгиев - кандидат за народен представител от Патриотична коалиция "ВОЛЯ И НФСБ"

#ГласувайтеМиЗадачи с номер 2️⃣4️⃣ и преференция 1️⃣0️⃣4️⃣

Всъщност още преди пандемията българският малък и среден бизнес беше поставен на колене. Причината беше абсурдната и неосъществима поредна реформа на фискализацията и смяна на касовите апарати, складов и оперативен софтуер.

Множество търговски обекти бяха закрити заради некомпетентната регулация, десетки бяха обявени за продан в OLX дни преди наредба Н-18 да влезе в сила, а стотици буквално се изнесоха от България в държави като Румъния, Естония и дори Великобритания.

И след всички тези разходи и катаклизми, наредбата беше отменена в последния ден преди влизането й в сила, тъй като управляващите прозряха истината, че наредбата е просто неприложима и неосъществима.

Какво разбрахме от това:

➡️ Наредбата беше писана от хора, които нямат реален досег с бизнеса и не виждаха, че тя просто няма как да бъде изпълнена!
➡️ Бизнесът не може да смогне с финансовата и административна тежест и предпочита да затвори преди да му се наложи отново да сменя софтуер, касови апарати и да обучава нови служители.
❗ Какво се случва в момента - лобистите от софтуерните компании за производство на складов софтуер и касови апарати формират нови работни групи за съставяне на нова наредба за софтуерна фискализация, с която да наложат нови изисквания и да принудят българския бизнес да прави нови разходи.
Какво предлагаме ние от Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ за подкрепа на малкия и среден бизнес:
✅ Прагът на регистрация по ДДС да се увеличи от 50 000 на 100 000лв.
✅ Запазване на плоския данък
✅ Електронно правителство
✅ Мълчаливо съгласие
#ГласувайтеМиЗадачи с номер 2️⃣4️⃣ и преференция 1️⃣0️⃣4️⃣
 
*Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK