Риши Сунак уволни вътрешната министърка на Великобритания

Снимка: БГНЕС

В последно време Сюела Бравърман се озова в центъра на няколко полемики

Британският премиер Риши Сунак уволни министърката на вътрешните работи Сюела Бравърман, предаде Ройтерс.

В последно време Бравърман се озова в центъра на няколко полемики. Тя обвини британската полиция, че е проявила прекалено меко отношение към пропалестински демонстранти.

Под натиска на опозиционни депутати и членове на управляващата Консервативна партия, които призоваха за отстраняването на Сюела Бравърман, Сунак се обърна срещу вътрешния министър, като помоли тя "да напусне правителството", съобщи източник.

"Днес Риши Сунак укрепи правителството си, за да може то да прилага дългосрочни решения за по-добро бъдеще", написа управляващата Консервативна партия в мрежата "Екс", цитирана от Франс прес.

Миналата седмица Бравърман се противопостави на Риши Сунак, като публикува статия, в която отправи критики към полицията, че е прилагала "двойни стандарти" в реакцията си при пропалестинска проява миналата събота. Повече от 140 души бяха арестувани при демонстрацията, след като крайнодесни контрапротестиращи влязоха в сблъсък с полицията, опитваща се да ги държи далеч от 300 000 пропалестински демонстранти. Според критици позицията на Бравърман е допринесла за увеличаването на напрежението по въпроса, което е принудило Сунак да предприеме действия.

Въпреки това уволнението на една от водещите фигури в дясното крило на партията може да създаде трудности за премиера, който се опитва да обедини формацията си и да я подготви за изборите, планирани за следващата година, отбелязаха Пи Ей мидия и ДПА.

Очаква се Сунак да извърши по-голям брой промени в кабинета си, като привлече съюзници и отстрани някои министри, които според "Даунинг стрийт" не са се справяли толкова добре, колкото той е искал.

В момент, в който започва разместване в правителството, бившият министър-председател Дейвид Камерън бе забелязан на "Даунинг стрийт", което предизвика спекулации, че той би могъл да се върне в правителството. /vesti.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK