Рехабилитацията на 25-те улици в Гоце Делчев по проекта за 8,5 млн. лв. на финал

Довършителни ремонтни дейности по ул. “Драма”, снимки: Община Гоце Делчев

Цялостната рехабилитация на 25 от най-стратегическите улици в Гоце Делчев приключва до дни. Кметът Владимир Москов заяви, че най-късно до 20 юни ремонтите в централната част трябва да са завършени и техниката да бъде изнесена в градския парк за довършване на реконструкцията му.

Проектът е по Оперативна програма "Регионално развитие" за над 8, 5 млн. лева и включва реконструкция на градския парк, благоустрояване на междублоковото пространство и улично платно на ул. "Бяло море", както и рехабилитация на 25  улици в общинския център.

По проекта се осигурява заетост на голям брой безработни от цялата община. Преди дни министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова инспектира работата на фирмите изпълнители, като заяви, че с малки забележки ремонтните дейности са извършени качествено.

Рехабилитирани и асфалтирани с нови тротоари и бордюри вече са повечето улици в Гоце Делчев, което придава съвсем друг облик на града.

В момента се подготвя нов проект, с който Общината да кандидатства за финансиране за рехабилитация и на останалите улици.

Усилено се работи и по пълната реконструкция на градския парк, строят се детски кътове с модерни съоръжения, пригодени за деца с физически затруднения, нови пешеходни алеи и велоалея. В рамките на проекта в парка се строи и модерна беседка за почивка и за провеждане на традиционни мероприятия на открито.

При официалния старт на проекта проектантите обещаха, че паркът в Гоце Делчев след изпълнението на строителството ще се превърне в един приказен оазис, на който да се радват жители и гости на града. 

Скептични мнения и забележки по изпълнението на проекта също не липсват. Шофьори и граждани изразяват становища, че имало неравности при асфалтирането на някои от улиците и че тротоарите са по-широки отколкото е необходимо за сметка на уличните платна, по които движението от година на година става все по-натоварено. 

От друга страна неврокопчани смятат, че широките тротоари са необходими, за да гарантират спокойствието и сигурността на пешеходците, сред които има деца, майки с колички, пенсионери и хора с увреждания. 

Дали е качествено изпълнението на рехабилитацията на 25-те улици в Гоце Делчев предстои да стане ясно след доклада на приемателната комисия, която ще каже тежката си дума след окончателното приключване на ремонтните дейности по проекта. 

 

КОМЕНТАРИ

Иван20:06 - 15.06.2012
Да видим сега с какви очи ще гледат герберите след като на изборите обесняваха под път и хад пъч,че проекта нямало да стане.Браво на БСП
жител15:21 - 15.06.2012
Парка е станал страхотен. Дано остане в такъв вид, а езерото пълно с вода е чудно.
toni10:43 - 15.06.2012
Заслужава овации. Пазете ни града хора!
JFK20:04 - 14.06.2012
Тези фирми кой чакат да им събере боклуците по новите тротоари? Къде са проверяващите?

FACEBOOK

//