Разследва се смъртта на мъж при добив на дървесина край Якоруда

Снимка: Infomreja.bg

Вследствие на причинени травми пострадалият починал

Окръжна прокуратура – Благоевград води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 123, ал. 1 от НК – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност.

Към настоящия момент е известно, че около 16 ч. на 04.08.2022 г., в местността Стофричино в района на Якоруда, се извършвал добив на дървесина в гора – частна собственост. В процеса на трудовата дейност И.О. (на 32 години) управлявал тежкотоварен автомобил – трактор „ТАФ“, като издърпвал големи трупи. При извършване на пореден курс внезапно тракторът се наклонил и се преобърнал в дере. При инцидента водачът изпаднал от кабината и бил затиснат от предната лява гума на тежкотоварния автомобил.

Вследствие на причинени травми пострадалият починал.

Действията по досъдебното производство са започнали с оглед на местопроизшествието и разпити на свидетели. Изискана е информация от контролните институции и търговското дружество, извършвало добив на дървесина. Разследването продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za