Разрешават извънкласните занимания и индивидуалните консултации за учениците

Снимка: Infomreja.bg

Заповедта влиза в сила от 1 декември

Разрешават извънкласните занимания. Създава се и възможност за допълнително индивидуални консултации, за явяване на изпити. Това става със заповед на здравния министър, която влиза в сила от 1 декември. В заповедта се променят и възможностите за допълнително и дуално обучение.

Децата, които са били тествани сутринта, не трябва да се тестват отново следобед, обясни министърът. Относно наличието на тестове, Кацаров увери, че са предоставени над 1 милион. Днес ще бъдат предоставени още толкова. В рамките на десетина дни ще бъдат доставени общо 4,5 млн. тестове, които трябвало да стигнат до края на годината, увери д-р Кацаров.

„Ситуацията в страна допуска със съвсем внимателни стъпки да вкараме точки в заповедта, с които да улесним учебния процес. Променихме заповедите, за да може процесът да е най-пълноценен. Промените са обсъдени с учебните власти. Причината за това е, че има деца, които имат нужда от допълнителни уроци и консултации, има нужда от провеждане на изпити”, обясни зам.-министър Златанов. /Нова тв/
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2