Разпитват Минчо Спасов в Първо районно за временното спиране на метрото в София

Снимка: Infomreja.bg

Неговите адвокати не са допуснати вътре

Днес в полицията е получен сигнал, че в 11.50 часа в района на метростанция „Климент Охридски“ трима натиснали бутони за аварийно спиране на мотрисите. Веднага след това избягали. Минути по-късно електрозахранването на станцията е възстановено.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия в Първо РУ е отведен 56 – годишен мъж, чиято съпричастност се установява, съобщиха от СДВР.

По-късно от btvnovinite.bg съобщиха, че задържаният е бившия депутат Минчо Спасов, който е на разпит в Първо районно управление в София. Неговите адвокати не са допуснати вътре.

Част от протестиращите простигнаха на място в подкрепа на Спасов. Те блокираха движението пред районното.

Ето какво каза адвокатът му Татяна Дончева:

„Има конституционно задължение да си осигури адвокатска защита на задържания в момента на задържането. Това задържане е факт отпреди ние да дойдем тук. Дали те са оформили и кога постановление за задържане, протокол, искане за задържане за 24 часа или каквото и да било, не е ясно. Те не ни допускат. Офицерите на Първо районно са достатъчно много, никой не иска да даде информация, но ние разполагаме с такава, че той е вътре, защото на Минчо са му дали изключения телефон, за да звънне на един човек, и той му е звъннал и сега ще дойде и той“.

Това правителство така тръгна, така си кара 10 години и така ще си отиде – с пълно пренебрежение към всякакъв закон. Задължението да бъде допуснат адвокат си остава и то е грубо нарушено. Ние дори не знаем това, което е публикувано каква връзка има с живия живот.

„Това е опит да се даде урок на един от най-активните. Минчо днес е от сутринта пред Народното събрание и протестът, ако продължават офицерите и техните началници от Първо районно по този начин ще се премести тук. Една част от протеста ще дойде тук, пред Първо районно, ще блокира тази улица и ние няма да си тръгнем докато не освободят Минчо Спасов. Не е начинът и нито той е плашлив, нито ние сме плашливи, така че ще стоим тук и той просто трябва да бъде освободен“, каза Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK