Разкриха схема за измама с отдаване на едно и също жилище под наем в Пловдив

Снимка: Infomreja.bg

25-годишната извършителка е задържана и привлечена като обвиняема

Разследването е проведено от служители на Първо РУ по два идентични случая на измамени наематели на един и същ апартамент в ж.к. „Южен” в Пловдив. Сигналите са подадени от потърпевшите в понеделник и вторник, а от разказите им станало ясно, че и двамата били въвлечени в заблуда от млада жена, представяща се под чужда самоличност, съобщават от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Според придобитата до момента информация, след  като харесали обява за наем в социалните мрежи, хората се свързали по телефона с жената, представяща се за собственик на жилището. В различно време и двамата били поканени да направят оглед, споразумели се за наема с нея и ѝ платили общо 1500 лева капаро. Веднага след получаване на парите обаче жената спряла да отговоря на телефона си и станала неоткриваема. Междувременно единият от потърпевшите установил, че същият апартамент се отдава под наем краткосрочно, а действителният му собственик е друг.

За разплитане на случая са предприети множество оперативни и издирвателни действия и в кратък срок криминалистите влезли в дирите на 25-годишната авторка на измамите. Вчера тя била задържана в Първо РУ. Справка в полицейските регистри показала, че младата жена е известна на полицията за подобни престъпления в страната. Допълнително е изяснено, че пред жертвите си се представяла с имената на чужденка, с чийто документ за самоличност се сдобила неправомерно. 

С постановление на наблюдаващ делото прокурор от Районна прокуратура – Пловдив извършителката е привлечена като обвиняема и задържана за срок до 72 часа. Активната работа по документиране на престъпната ѝ дейност продължават разследващите от Първо РУ – Пловдив.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK