Радостна вест! Роди се първото бебе инвитро на Благоевград за 2015 г.

снимка: infomreja.bg, архив

Радостна вест се разнесе в Благоевград. Роди се първото бебе за 2015 година след инвитро процедури. Бебето е момченце, здраво родено и с тегло 4 400 грама.

Щастливите родители са от одобрените семейства за инвитро процедури, за които община Благоевград и Общински съвет- Благоевград в последните четири години гласуват увеличаване на средствата.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе сред първите, които поздравиха в публичното пространство родителите и изразиха радостта си от резултатите, които дават процедурите.

През последните четири години размерът на финансирането за ин витро процедури се е увеличил със 78 %. Броят на кандидатите за ин витро процедури също, а щастливите резултати мотивират общинското ръководство да работи за по- високи стойности на финансовата помощ за нуждаещите се.

През 2012 година кандидатстващите семейства са били 9, за 2013 година – 29, за 2014 година – 46, а до 24 февруари 2015 година – 36. Статистика сочи, че успеваемостта на процедурите e от 45% до 53%.

Община Благоевград поздравява щастливото семейство и се надява в бъдеще да има повече родени бебета и щастливи родители.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK