Радев: Съвременната обстановка изисква решителни инвестиции за повишаване на сигурността

Снимки: Президентство

Президентът Румен Радев поздрави българските военнослужещи за показаните отлични резултати по отношения на ефективни техники

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев посети учебен полигон „Ново село“, където наблюдава демонстрации на способности на участниците в тактическото учение с бойни стрелби „Отбранителен щит 23“, съобщават от президентството.

Съвременната и много динамична глобална обстановка изисква решителни инвестиции в повече сигурност и развитие на отбранителния капацитет съвместно със съюзниците, заяви държавният глава, като отбеляза необходимостта от модернизация.

Президентът Румен Радев поздрави българските военнослужещи за показаните отлични резултати по отношения на ефективни техники, тактики, процедури и съвместимост. Държавният глава открои и активното участие на Италия като рамкова страна за многонационалната бойна група, и на партньорските сили от САЩ.

На учебен полигон „Ново село“ беше направена демонстрация на подготовката за провеждане на отбранителни действия на многонационална бойна група, включваща формирования от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на САЩ, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства на българските Военновъздушни сили. „Отбранителен щит 23“ е част от многонационалното мащабно учение „Defender Europe 23“ с участие  на над 400 български военнослужещи.

Сред гостите в деня на демонстрации на полигон "Ново село" днес бяха министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK