Радев: Мисията на олимпийското движение е да утвърждава мира и разбирателството

Снимки: Президентство

Държавният глава се срещна с президентa на Международния олимпийски комитет Томас Бах

Мисията на олимпийското движение е да утвърждава мира и международното разбирателство. Това заяви държавният глава Румен Радев, който днес на „Дондуков“ 2 се срещна с президентa на Международния олимпийски комитет. Томас Бах е в България за тържественото отбелязване на 100-годишнината от основаването на Българския олимпийски комитет, съобщават от президентството. В срещата участва и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, министърът на спорта Весела Лечева, както и председателят на Европейския олимпийски комитет Спирос Капралос.

По време на срещата беше откроена ролята на България, като една от 14-те страни, които през 1986 г. възраждат древната традиция и основават Първите модерни олимпийски игри в Атина, за да се превърнат днес те в най-значимото и очаквано спортно събитие в света.

България е държава с огромни традиции и много успехи в световния спорт и на едно от водещите места по медали от олимпийски игри на човек от населението, беше подчертано на срещата. Томас Бах благодари за подкрепата, която България оказва в мисията на олимпийските игри да насърчават хората да се състезават на полето на спорта, а не на полето на политическото противопоставяне.

От изключително значение е да успеем да върнем младите хора към спорта, като им осигурим необходимата инфраструктура, съвременни методологии и добре обучени треньори, подчерта още Румен Радев по време на срещата и благодари на Томас Бах за неговата подкрепа за инициативата „Спортувай с президента“, насочена към популяризирането на масовия спорт сред младите хора у нас.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK