Първи сигнал за изборна търговия в Белица, предадоха на прокуратурата Малкия айдук

Снимка: Infomreja.bg, архив

Полцията и прокуратурата започнаха проверка на сигнал за изборна търговия срещу Иван Андреев, известен с прякора Малкия айдук от Белица.

Общинската избирателна комисия е сезирана от Радослав Ревански, кандидат-кмет от ДПС. В жалбата той твърди, че въпросният мъж е забелязан да купува гласове в квартал „Русовица“ в Белица. Той обаче не е приложил доказателства за престъплението.

Именно затова ОИК е препратила жалбата в полицията и Районната прокуратура в Разлог. Срещу Малкия айдук им още една жалба - че е пребил горски служител, който отказал да гласува за посочена от него политическа сила. Този сигнал също се проверява от компетентните институции.

До момента в ОИК-Белица е постъпила още втора жалба от щаба на ДПС, че Мустафа Кьосев, представител на ГЕРБ в СИК в село Краище, притеснява гласоподавателите като се опитва да види за кого гласуват на балотажа.

Към жалбата няма приложени доказателства, от които да е видно наличието на твърдяното нарушение, мястото на извършването му, както и доказателства относно извършителите му.

Извършена е проверка от представители на Общинска избирателна комисия-Белица и лицето е предупредено да не извършва за в бъдеще подобни действия.

23,60 % е избирателната активност към 10 часа. Правото си на вот са упражнили 1878 избиратели от общината от 7958 по списък. По данни на ОИК-Белица до този час гласоподавателите са по-активни от редовните избори миналата неделя.

 

КОМЕНТАРИ

аз19:16 - 01.11.2015
Уважаеми г-н Ревански,смятам,че сте достатъчно компетентен за да знаете,че за да има тежест една жалба ,то тя би следвало да е придружена от доказателсва,било то снимков материал , писмени или дори устни такиви.Относно вашата жалба -липсват такива.Защо се излагате така?Това поредният шантаж ли е?
Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK