Първи реакции на партиите след предложението българска делегация да замине за Киев

Снимка: БГНЕС

Двама от партньорите на Кирил Петков се съгласиха да отидат в Украйна

Първи реакции от партиите във властта след предложението на премиера Кирил Петков българска делегация да замине за Киев. На поканата да отидат заедно в Украйна премиерът Кирил Петков чу „да“ от двама от партньорите си.

„Ние приемаме тази покана и аз ще имам възможността да съм част от делегацията. Една такава правителствена делегация е полезна като ход да се случи и всички ние да се уверим с очите си отблизо какво означава война в 21 век”, каза Станислав Балабанов от „Има такъв народ”.

„Идеята е да пътува по 1 човек от коалиционен партньор и това пътуване да стане много скоро, за да може да подготви терена за предстоящото решение”, заяви Борислав Сандов, вицепремиер и министър на околната среда и водите.

А решението за това дали България да окаже военна помощ на Украйна, е трудно заради полярните позиции на две от партиите в коалицията, призна премиерът.

„Демократична България“ казват- „това е нашата „червена линия”, БСП казват – „това е нашата „червена линия””, обясни Кирил Петков.

Ще прекрачат ли тази линия, като заминат за Украйна, от БСП все още не казват.

„Когато не се мисли коалиционно, веднага се изпада в криза и се разклаща цялата структура. Тримата ми коалиционни партньори трябва да спрат да мислят партийно, а да започнат да мислят държавнически”, заяви премиерът.

Да мислят държавнически, Петков призова другите партии във властта и по друга важна тема – тази за новия управител на Българската народна банка. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK