Първи фестивал на спортните клубове се проведе в Дупница

Снимка: Община Дупница

В него участваха 12 официално регистрирани спортни клуба от Дупница

По инициатива на Постоянната комисия по спорт към ОбС-Дупница, и с активното съдействие на Община Дупница, в града се проведе Първият демонстрационен фестивал на спортовете.

В него участваха 12 официално регистрирани спортни клуба от Дупница, плюс момчетата от нерегистрирания и малко известен спорт Street Workout (свободно спортуване извън зала).

Фестивалът беше открит с пищна церемония и издигане на националния флаг от Европейската шампионка и "Спортист на Дупница" 2023, Алисия Сусанина.

Гост на събитието беше кметът на града, Първан Дангов, който благодари на организаторите и поздрави участниците, като им пожела още повече успехи, силна воля и любов към спорта.

Уникалният празник стана възможен благодарение на усилията на общинските съветници Иво Ников и доайена на спорта в Дупница - Асен Илиев .

"Искам да покажем пред обществеността и младите хора на Дупница какви спортове се развиват в града ни. Целта ни е да привлечем още повече желаещи да се занимават със спорт, защото спортът възпитава добродетели, учи на дисциплина, укрепва здравето и волята на спортуващите", каза Асен Илиев. 

На събитието присъстваха зам.-кметовете Валентина Караганова и Бойко Христов, бивши треньори и спортни деятели от Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//