Първа копка на модерна консервна фабрика направиха в Хаджидимово

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Първа копка за изграждането на голяма фабрика за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци направиха днес в Хаджидимово. На кмета Людмил Терзиев се падна честта да разбие шампанското във фадрома, с което даде ход на стратегическото строителство в общината.

До август тази година консервната фабрика в Хаджидимово трябва да стартира производството и изкупуването още на тазгодишната реколта на плодове и зеленчуци, произведени в целия Гоцеделчевски регион.

Инвестицията е за над 4 милиона лева, Общината е предоставила на дружеството „Агроланд“ ООД да закупи общински терен, на който върху площ от 2,500 квадратни метра ще бъде застроена производствената база на фабриката.

Съдружници и управители на новата фабрика са земеделският производител от Хаджидимово Иван Сабахлъков и съпругата на президента на известната фирма „Матанд“ Людмил Свиленов – Изабела Свиленова.

Финансирането е осигурено по мярка 121 за развитие на селските райони, по която дружеството е кандидатствало и е получило одобрение на проекта си.

„Това, което прокламирахме и настоятелно искахме 20 години по митингите за развитие и реализация на селскостопанската продукция и за достойно заплащане на труда на хората, заети с полска работа в Гоцеделчевския регион, вече е факт. С изграждането на фабриката решаваме проблема на местните производители, които досега се чудеха къде да пласират продукцията си“, заяви Иван Сабахлъков.

Според него след стартирането на фабриката в региона ще бъдат осигурени целогодишна производствена заетост на местните земеделци и нови работни места.

„В зависимост от сезонната натовареност в новата фабрика ще бъдат назначени от 50 до 150 работници“, каза още Сабахлъков, който изказа специални благодарности на кмета Людмил Терзиев за оказаното съдействие от страна на Община Хаджидимово за реализацията на проекта.

„Истински съм удовлетворен и щастлив от това, което се случи днес на територията на общината. Пътят на инвеститорите и собствениците на фабриката до тук никак не беше лек. Няма да им е лесно и в бъдеще, но това са едни изключително почтени и трудолюбиви хора, които ще направят всичко възможно да гарантират работата и приходите на много жители на региона“, коментира градоначалникът Людмил Терзиев.

 

КОМЕНТАРИ

васил19:51 - 26.04.2012
Браво Ачо, успех!!!!
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK