Путин: Организаторите на метежа ще отговарят за предателството към родината

Снимка: БГНЕС

Пригожин обвини Министерството на отбраната, че е обстрелвало негови позиции и е убило 2 000 бойци от групировката

„Това, което виждаме, е забиване на нож в гърба на държавата и народа”, заяви президентът на Русия Владимир Путин в обръщение към сънародниците си в събота, предадоха световните агенции. 

Изявлението идва след действията на ръководителя на частната армия "Вагнер" Евгений Пригожин, пише Нова тв. Той обвини Министерството на отбраната, че е обстрелвало негови позиции и е убило 2 000 бойци от групировката. Пригожин заяви, че започва да си отмъщава и призова войниците си за тръгнат към Москва в "Поход за правосъдие". По думите му това не било военен преврат.

В обръщението си към нацията Путин призова за единство във всички руски сили и за преодоляване на различията. Той определи действията на Пригожин като „метеж и авантюра“ и каза, че страната ще се защити от вътрешното предателство и обеща сурови наказания за метежниците.

„Прекомерните амбиции доведоха до предателство. Предателство и измяна! Всяването на всякакъв смут е смъртоносна заплаха. Нашите действия ще бъдат брутални. Всеки, който съзнателно е поел по пътя на предателството и шантажа и е подготвял въоръжения метеж, ще понесе своето неизбежно наказание. Организаторите ще отговарят за предателството към родината“, заяви още държавният глава.

Армията и правоохранителните органи са получили необходимите разпореждания.

Ситуацията в град Ростов на Дон остава сложна. Блокирана е работата на органите на управление, но ще бъдат предприети действия по стабилизирането на обстановката, заяви още руският президент.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//