Прокуратурата в Сараево задвижи процедура срещу босненския министър на отбраната

Снимка: Pixabay

Причината - твърденията му, че в Република Сръбска има руски военни лагери

Прокуратурата в Сараево задвижи процедура срещу босненския министър на отбраната Зукан Хелез заради твърденията му, че на територията на Република Сръбска, в състава на Босна и Херцеговина, има лагери за обучение на паравоенни формации, водени от „хора от Русия“, съобщи босненската национална телевизия БХРТ. Вчера той бе изслушан от комисията за тероризъм на босненската прокуратура.

„Свидетелят Хелез представи информацията, която има и която ще бъде предмет на по-нататъшна проверка от съответните агенции“, пише в съобщение на прокуратурата.

Босненската разузнавателна агенция съобщи в края на миналата седмица, че няма информация за съществуването на военни лагери и паравоенни формации в Босна и Херцеговина. Агенцията е изпратила резултатите от проверката и на председателстващата Съвета на министрите Боряна Крищо.

Министърът на отбраната на Босна Зукан Хелез съобщи миналата седмица, че на територията на босненската Република Сръбска съществуват военни лагери за обучение и става въпрос за „млади хора и хора от Русия“. Той не посочи източниците си на информация. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK