Проф. Георги Михайлов: България буксува на едно място, БСП е шансът за развитие на страната!

Снимки: БСП

Богдан Боцев заяви, че БСП е единствената партия, която излиза с програма в тази кампания

Кандидат-депутати на „БСП за България” в Пиринския край и днес продължиха с обиколката си на различни населени места. Целта им е да представят своята управленска програма и да чуят проблемите и болките на местните хора.

Водачът на листата проф. Георги Михайлов, проф. Светлана Шаренкова и кандидатите за народни представители от Гоце Делчев Богдан Боцев, Георги Мишев и Костадин Харисков се срещнаха с жители на гоцеделчевското село Мосомище. 

„БСП със своята управленска програма предлага и гарантира един наистина модерен начин за развитие на България, благодарение на тази програма страната ни може да се откъсне от печалното последно място по всички показатели в Европейския съюз”, с тези емоционални думи се обърна към присъстващите професор Михайлов.

Той подчерта, че в последните дни непрекъснато се провеждат разговори с хора от Благоевградска област, които все питат защо 13 години, след като България стана член на ЕС, е на дъното. Водачът на листата изтъкна, че 11 години вече управлява една партия, която задушава своите партньори, а България буксува на едно място, буксува нейната промишленост, държавата губи своите деца, които отиват в чужбина.

България няма развита транспортна инфраструктура, всички съседни държави построиха своите магистрали, а ръководителите на нашата държава обичат да се снимат, уж строейки, а у нас има само недовършени магистрали, включително и в Пиринския край - един от най-важните коридори - „Струма”, не е довършен.

„Затова смятаме, че тези избори са изключително важни не само за БСП, но и за цялата нация. Има една политическа сила, с нейната история, с нейните поколения от кадри, с младото поколение, което сега навлиза, виждате ги тук, която може единствена да се опълчи на тази политическа сила, която загуби изцяло доверието на нацията”, каза още професор Михайлов.

Той увери хората в Мосомище, че БСП има ясно написана програма за управление на цялата държава, това не е партийна програма, а национална. Подготвяна е почти три години, като са взети мненията на най-широк кръг експерти и хора, много от които не са членове на БСП.   

Богдан Боцев, кандидат-депутат от Гоце Делчев и досегашен народен представител, заяви, че БСП е единствената партия, която излиза с програма в тази кампания.

„Виждаме ГЕРБ каква кампания правят – Бойко Борисов обикаля с джипа, раздава едни милиони, раздава ги хаотично, безцелно, а това са пари от нашите данъци, от кредитите, които нашите деца и внуци ще плащат. Нашата програма е на базата на „Визия за България” и обхваща всички сфери. Нашите най-важни приоритети са към младите хора, към децата, към пенсионерите”, каза Боцев.

Той даде и конкретни примери за подпомагане на отделни групи от обществото ни - семейното подоходно облагане, безплатни детски градини и ясли, безплатни лекарства за всички деца до 14 години, безплатни учебници от първи до 12-и клас. За да останат младите хора в България, доходите на тези до 26 години, които са на трудов договор, няма да бъдат облагани с данък. Майчинството също ще бъде повишено и ще се обвърже с минималната работна заплата.

За да са силно развити образованието, здравеопазването и другите сфери на обществения живот, трябва да има и силно развита икономика. Преди 10 г. имаше 10 милиарди лева преки чуждестранни инвестиции в България, за 2020 година те са 1 милиард лева, намалението е с 10 пъти. През 2020 г. средствата от българските  граждани, които работят в чужбина, са 2 милиарда лева. Най-големият инвеститор на практика са българите, които работят в чужбина.

Кандидатът за народен представител Георги Мишев обърна внимание на унизителното положение, в което от години са поставени българските читалища и културни институции. Според него са нужни законови промени, за да се отпускат субсидии на читалищата според извършваната реално дейност.

По този начин те ще имат възможността да функционират нормално и да изпълняват своята дейност – да бъдат културни и духовни центрове. „ Дайте ни шанс, за да ви покажем, че има по-добра алтернатива на сегашното управление. В нашата програма сме помислили за всички сфери на живота – както за икономиката, здравеопазването и образованието, така и за културата“, заяви той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK