При спецакцията в Кюстендилско: Краден автомобил, 8 пияни водачи, четирима без книжки, 7 коли без винетки

Снимка: МВР

247 МПС са проверени при специализираната полицейска операция в Кюстендилска област, разпоредена от главния секретар на МВР Георги Костов. Установените нарушения са 79. 

В рамките на спецакцията са установени 7 автомобила без винетки. Срещу 8 водачи, управлявали след употреба на алкохол, са започнати досъдебни производства. Заловени са 4-ма неправоспособни водачи. За установените нарушения пътните полицаи са съставили 47 акта и 13 фиша. 

По направление частна охранителна дейност и разрешение за оръжие и боеприпаси нарушения не са установени. 

При извършена проверка в дома на 40-годишен кюстендилец - криминално проявен, са открити и иззети 12 боеприпаса от различен калибър. Срещу него е започнато досъдебно производство.

Установен е краден автомобил „Тойота“ – фирмена собственост, паркиран в жк „Бистрица“ в Дупница. Няколко часа след заявената кражба, полицаите са открили автомобила изоставен в с. Дяково. Започнато е досъдебно производство по случая в РУ-Дупница. 

В Районното управление в Кюстендил е задържан 42-годишният Р.П. за кражба на велосипед, който е бил оставен пред търговски обект на пл. „Първи май“. Велосипедът е иззет като веществено доказателство. Срещу Р.П. е започнато досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 от НК.

Масираните полицейски проверки, разпоредени от главния секретар на МВР Георги Костов, се провеждат на територията на цялата страна за предотвратяване на опасно шофиране с рискови маневри, за ползване на демонстративна охрана и ескортиращи автомобили и други нарушения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//