Предстои четвъртото издание на фестивала за камерна музика "Неотъпкана пътека"

Снимка: Неотъпкана пътека

Време - от 4 до 7 август; място - Гоце Делчев и Ковачевица

От 4 до 7 август в Гоце Делчев и Ковачевица ще се състои четвъртото издание на фестивала "Неотъпкана пътека". Музикалните програми на фестивала тази година ще се фокусират върху камерна музика с флейта и арфа. Ще чуем творби от френските композитори Камий Сен Санс, Клод Дебюси, Морис Равел и Габриел Форе, както и на техните съвременници Джордже Енеску и Ейми Бийч, чиито творби са дълбоко повлияни от френската музикална култура. Ще бъдат изпълнени и няколко български премиери от съвременни композитори – ,,Misericordia" за флейта и струнен квартет от японската композиторка Юко Уебаяши, която ще пристигне специално за фестивала, и ,,Румъния!" от американския композитор Даниел Паджет. Ще прозвучат също творби от българските композитори Добринка Табакова, която отново ще присъства та фестивала, и Панчо Владигеров.

Тази година за първи път на българска сцена ще гостуват световноизвестната американска флейтистка Керъл Уинсенс и соло арфистът на Филхармоничния оркестър на френското радио в Париж -- Никола Тюлие. Ще ги чуем в различни комбинации заедно с вече познатите ни български музиканти от предишни издания на фестивала.

Организаторите планират гала концерт в Гоце Делчев и три събития в Ковачевица, както и програма за деца. Тази година за концертите в Ковачевица те предлагат ЗЛАТЕН БИЛЕТ -- с отстъпка и за трите концерта.
За намаляване на въглеродния отпечатък на фестивала ще бъде засадено поне по едно дърво за всеки продаден билет -- в партньорство с Гората.бг, организация с впечатляващи постижения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK