Правосъдното министерство: Готови сме с корекцията по Плана за възстановяване

Снимка: Infomreja.bg

Документите ще бъдат изпратени към МС днес

Министерството на правосъдието е готово с корекцията по техническите и редакционни коментари на Европейската комисия в Плана за възстановяване и устойчивост по темата с върховенство на закона, съобщиха от ведомството.

От министерството заявяват, че коментарите на ЕК в частта относно реформата за върховенството на закона и по-точно по отношение на ефективното наказателно производство, повишаването на отчетността и въвеждането на ефективен механизъм за търсене на отговорност на главния прокурор и неговите заместници, както и въвеждане на ефективна годишна отчетност на разследванията и осъдителните присъди по дела за корупция, са от технически и редакционен характер.

„Те не влияят съществено върху изготвените на предходен етап от Министерството на правосъдието предложения. Отбелязваме съгласието си с направените коментари на Европейската комисия и информираме, че основната част от тях са приети, отразени са в съответните документи и ще бъдат изпратени на Министерския съвет в рамките на днешния ден”, уточняват от Правосъдното министерство. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK