Повече от 600 риболовци мериха сили на фестивала на пъстървата на язовир Доспат

При голям интерес протече двудневният  Национален фестивал на пъстървата, който се проведе през двата почивни дни на  екзотичния язовир „Доспат”. В състезанието участваха над 600 риболовци - деца, жени и мъже от цялата страна, сред които и най-запалените рибари от Сатовчанско и Гоцеделчевския регион.

Дни преди състезанието язовирът бе солидно зарибен с около 1,5 тона пъстърва с тегло от 250 г до над 1,5 кг.

Първият ден на състезанието в събота бе ден за детския риболов. В състезанието се включиха десетки деца – риболовци от 5 до 15 години, много от които получиха купи, грамоти и награди за успешното им участие в  голямото състезание.

Сред наградените деца риболовци имаше и участници от Гоцеделчевско. В детския турнир отличиха и малки риболовци от Плетена, Ваклиново и други сатовчански села, които получиха купи, грамоти и рибарски принадлежности.

По време на двата състезателни дни бяха включени различни турнири за възрастни, като риболов на пъстърва от лодка на тролинг в два манша, турнир по риболов на муха от брега в два манша от по 4 часа и други.

Общият награден фонд на състезанието, в което победителите получиха елитни купи, скъпи рибарски въдици, принадлежности, захранки и парични награди, е над 15 000 лева, а целта на турнира е популяризиране на спортния риболов.

Първият по пода си Национален фестивал на пъстървата се проведе на язовир Доспат под егидата на Оперативна програма ат” под егидата на Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарсво", а партньор по организацията бе Сдружение „Риби и такъми".

За определяне на победителите и за реда при провеждането бяха поканени национални експерти. За всички участници бяха осигурени места за нощувки и напитки, както и рекламни фланелки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//