Потвърдиха резултата от балотажа в Дъбница. Синем Бекирова ще кметува трети мандат

Снимка: Infomreja.bg, архив

Изборните резултати бяха оспорени от другия участник в балотажа - Мустафа Мейзин

Административният съд в Благоевград потвърди решението на Общинската избирателна комисия в Гърмен, с което Синем Мустафова Бекирова е обявена за избрана за кмет на кметство село Дъбница на втори тур.

Изборните резултати бяха оспорени от другия участник в балотажа - Мустафа Мейзин.

Жалбоподателят не доказа сочените първоначално доводи за гласували на балотажа избиратели със спорно право на гласуване за кмет на населеното място. По искане на оспорващия, по делото бе извършен преглед на избирателните списъци в двете секции в село Дъбница, относно вписаните в тях избиратели, подали заявления за гласуване по настоящ адрес.

Съдът извърши и преглед на черновите на протоколите на комисиите от двете секции в село Дъбница в производството по оспорване истинността на съдържанието на протоколите на СИК № 10 и СИК № 11 и протокола на ОИК – Гърмен.

От доказателствата по делото не се установи при произвеждане на изборите да са допуснати съществени нарушения на изборния кодекс, които да водят до недействителност на избора. Нарушения на закона, които да се отразяват на изборния резултат в случая не са установени, поради което решението на ОИК – Гърмен в оспорената му част следва да бъде потвърдено, е отбелязано в мотивите на съда.

Решението може да се обжалва в 7-дневен срок от обявяването му пред Върховния административен съд на Република България.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK