Потресаващо е състоянието и на двете сгради на прокуратурата в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Потресаващо е състоянието и на двете сгради на прокуратурата в Кюстендил – едната разположена на улица „Демокрация“, където в момента се помещава Районната прокуратура, а другата заема 3 и 4-и етаж от банка ДСК.

Последните бяха закупени през 2007 г. от Министерството на правосъдието за 1 187 440 лева.

Факт е и договор за покупко-продажба, има и акт за публична държавна собственост, с който Министерски съвет го прехвърля на правосъдното ведомство, а то от своя страна на Окръжната прокуратура.

За новата собственост е изготвен и архитектурен строителен проект, одобрен от Община Кюстендил. Обявена е и обществена поръчка за избор на изпълнител.

Въпреки това с просто око може да бъде видяно как цели циментови площи се отлепват от облицовката на сградата и застрашават преминаващите в района кюстендилци.

Що се отнася до другата сграда, известна като "Къщата на ужасите", вече има издадени предписания от пожарната и от кмета на община Кюстендил.

В уведомителното писмо от РС ПБЗН - Кюстендил се посочва, че сградата не е обезопасена в противопожарно отношение и застрашава живота и здравето на служителите и гражданите.

От своя страна общината настоява да се извършат спешни ремонтни и възстановителни работи в интерес сигурността на гражданите.

При неизпълнение на тези задължения от страна на прокуратурата, кметът ще внесе предложение до Общинския съвет за вземане на решение сградата да бъде върната на общината.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK