Постоянен арест за убийството на 29-годишен кюстендилец! Обвиняемият не разбра защо е задържан

Снимка: Infomreja.bg

Румен нанесъл 22 удара с циментова плоча по главата на Николай

Кюстендилски окръжен съд, под председателството на съдия Йоланда Цекова, остави за постоянно в ареста, обвиняемия за убийството на 29-годишния Николай Стойнев, стана ясно по време на днешното съдебно заседание. Случаят е от 30 май, когато възникнал конфликт между обвиняемия Румен Стойчев /55 г./ и жертвата в местността „Голя Велика“. Двамата изпили голямо количество алкохол, а след което тръгнали пеша към Кюстендил.

Именно тогава на Николай били нанесени множество удари с циментова плоча по главата.  „По данни от съдебния лекар д–р Николчев, на жертвата са нанесени 6 удара от едната страна на главата и други 16 от другата страна. Главата му е била буквално размазана“, посочи по време на гледане на мярката прокурорът от ОП – Кюстендил, Владимир Мицов.

Той настоя за вземане на най-тежката мярка на обвиняемия. От своя страна защита на Румен Стойчев пледира той да бъде пуснат под домашен адрес. Адв. Вася Пешева поиска да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза на нейния подзащитен, която беше отхвърлена от съда.

В защита си адв. Пешева посочи, че дори бабата на жертвата е определила Румен като спокоен и тих човек, а преди фаталните удари те двамата пили в дома й. Именно там Румен ударил с табуретка жертвата.

Пред съда Румен беше лаконичен и първоначално обяви, че не знае защо е задържан и за какво. „От 80-те години имам проблеми, не са ми казали диагнозата. Имам си и лични проблеми. Хората ме заглеждат и ме водят при д-р Разхолкова /психиатър/. Казваха ми, че съм нервен и брат ми  ми даваше лекарствата. Лекувал съм се и с минерална вода в Балнеосанаториума“, обясни пред съдията Румен.  

След като изслуша страните, съдия Йоланда Цекова, определи най-тежката мярка на Румен Стойчев, а именно „постоянен арест“. Определението подлежи на обжалване или протест в 3-дневен срок пред САС.

В съдебна зала днес не присъстваха близки и роднини на двете страни.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK