Постоянен арест за джигит с 5 присъди, причинил ПТП със загинал

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е възникнал на пътя между селата Кюлевча и Марково

По искане на Окръжна прокуратура – Шумен 40-годишен мъж, който при управление на моторно превозно средство нарушил правилата за движение по пътищата – управлявал автомобил без право на това и с превишена скорост, като допуснал причиняването на смърт на друго лице, остава в ареста. Т.А. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 343, ал. 3, във връзка с ал. 1, б. „В“, във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК и бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Днес искането за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него беше уважено, съобщават от държавното обвинение.

Пътното произшествие възникнало около 09,00 часа на 15 септември 2023 г. на пътя между селата Кюлевча и Марково. Според събраните до момента доказателства обвиняемият управлявал автомобил със 101 км/ч. при ограничение на допустимата скорост на движение от 90 км/ч. В резултат на това мъжът загубил контрол над превозното средство, то напуснало пътното платно и се преобърнало няколко пъти. На място загинал един от пътниците.

Т.А. няма свидетелство за управление на МПС и никога не е имал такова. Той е добре известен на органите на реда, осъждан е пет пъти за различни престъпления, като е търпял и наказания „лишаване от свобода“.

Определението на Окръжен съд – Шумен подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Съгласно утвърдените методически указанията на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов във връзка с измененията и допълненията на Наказателния кодекс за престъпления по транспорта и упражняването на прокурорските правомощия по обезпечаване на отнемане в полза на държавата на превозни средства, автомобилът е иззет.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK