Посолството на Русия: Страната ни няма нищо общо със сигналите за бомби

Снимка: Страницата на Посолството във Фейсбук

„Осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото“

Посолството на Руси излезе с официална позиция, след като служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев каза, че водещата версия за масовите сигнали за поставени взривни устройства в различни училища в страната е хибридна атака, свързана с Русия.

„Заплахите не са реални и целят медиен ефект и привличане на вниманието“, коментира министърът.

„Обърнахме внимание на изявлението на Министъра на вътрешните работи в техническото правителство на Република България Демерджиев за евентуално участие на Русия в разпространението на съобщения за миниране в български учебни заведения. Напълно осъждаме гнусните престъпни действия, насочени към сплашване на обществото чрез заплаха за подрастващото поколение.

Категорично отхвърляме всякакви необосновани обвинения на страната ни в извършване на подобни информационни атаки. Разчитаме, че в резултат от разследването на сюжета компетентните органи на Република България ще дадат изчерпателни коментари по забележките за „руската следа“, коментират в позицията от руското посолство.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев посочи, че България е потърсила съдействия от САЩ и Европа за установяване на автора на сигналите. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//