Полицията затяга мерките за сигурност в навечерието на абитуриентските балове

Снимка: БГНЕС

Полицията ще следи за действията на криминалния контингент, както и за нетипично паркирани коли

Полицията предприема специални мерки в навечерието на абитуриентските балове. Това заяви Милорад Йорданов от "Охранителна полиция", цитиран от БНТ.

Той посочи, че са огледани множество обекти, където се очаква абитуриентите да празнуват. Освен това са проведени срещи с различни училищни ръководства, за да бъдат планирани мерки за безопасност. Също така е обменена и информация с Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация".

По думите му темата за опазването на обществения ред по време на баловете е дискутирана и с кметовете. Йорданов допълни, че с частните охранители вече са обсъдени и мерките за проверки в заведенията.

Той отбеляза, че полицията ще следи за действията на криминалния контингент, както и за нетипично паркирани коли. Засилен контрол срещу наркоразпространението ще има и около училищата, каза още той.

Мария Ботева от "Пътна полиция" посочи, че ще има повече екипи, които да подпомагат безопасното преминаване на тържествата, за да бъде гарантирана сигурността и на непразнуващите. Тя е категорична, че органите на реда няма да подминат празнуващите, качили се да шофират под въздействието на алкохол и наркотици.

По думите й показването през прозореца също ще се санкционира, като глобата за това е в размер на 50 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//