Полицията в Хасково иззе 2 380 къса безакцизни цигари и 1 698 артикула на защитени марки

Снимка: Infomreja.bg

Проверките са извършени на МБ "Капитан Андреево"

Вчера икономическите полицаи от РУ- Свиленград,  и митнически служители са извършили проверки на МБ“Капитан Андреево“  за противодействие на престъпленията по линия на акцизи и контрабанда. В лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от свиленградчанин, са открити 780 къса папироси, конфискувани с митническа разписка.

От кола на мъж на 45 години от Плевен са иззети 52 кг млечни продукти с протокол от служители на БАБХ.

Третата проверка е на турски автобус с пътници. При старта й 27-годишен румънец декларирал 1 485 артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя, също иззети с разписка. Последвал преглед на товарната кола с рентген, при което са установени 1 600 къса цигари, укрити в таблото на автобуса, чийто собственик се оказал 49-годишният турски водач.

В десните калници на превозното средство са намерени още 184 недекларирани текстилни изделия, за което е съставен акт на 58-годишен пътник от Турция. Проверка по линия на използването на търговски марки без правно основание е имало и в Хасково. Служителите на реда са проверили търговски обект на улица „Ястреб“, стопанисван от 23-годишен. В магазина са намерени 29 артикула на известни марки, предадени на разследващите с протокол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK