Полицай застреля крадец на кабели в Баня

снимки: infomreja.bg

Полицай застреля крадец на кабели в разложкото село Баня. Кървавият инцидент е станал в събота около 22.30 часа на жп линията.

50-годишният служител на транспортна полиция Иван Лулеов получил сигнал, че група роми подготвят кражба в района на влаковата линия между Разлог и Баня. Веднага тръгнал към мястото и заварил двама мургави жители на селото, които ровили кабели.

Първо ги предупредил с викове, а след това произвел изстрел във въздуха. Те обаче му нахвърлили с брадва.

За да се защити, полицаят стрелял по тях и улучил в главата 35-годишния Николай Петров. При стрелбата вторият крадец побягнал.

Вторият крадец на кабели, както и транспортният полицай са арестувани.

Николай Петров е стар познайник на органите на реда. Наскоро излязъл от затвора, където излежал стара присъда за кражба. Той и семейството му живеят в крайна бедност в ромската махала на село Баня. Имат три деца, а съпругата му Ася в момента е бременна с четвърто бебе.

Иван Лулеов е полицай повече от 20 години и се ползва с уважението и доверието на всички жители на разложкото село. Местните разказаха, че е кротък и честен човек и никога не се е забърквал в скандали.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Аз до не мъсля тАка...10:07 - 25.03.2013
А те като са тръгнали срещу него с брадва дали са искали да го порежат по малкото пръстче а? Браво на полицая, само се чудя защо не е застрелял и другия? Нали искаме към европа? Там е така, полицая е неприкосновен, заплашиш ли го стреля!
не мисля тъка...21:55 - 24.03.2013
може да е всякакъв но полицаят с дългогодишен стаж в полицията но не и спистолета си,можел да стреля примерно в краката а не в главата и да остави 4-ри деца сираци!!!!
Дук17:14 - 24.03.2013
Сега следват цигански протести...след това ще докажат ,че полицая не е спазил устава и ще го уволнят. Добре е ,че циганите ще разберат ,че вече се стреля и на хората и полицията им писна. От циганията.
Кочо16:01 - 24.03.2013
Елинче, правилното заглавие е: "Махна се Цветанов и полицията започна да си върши работата."

FACEBOOK