Полагат тялото на Геле в алеята на църковните настоятели в Дупница

Снимка: Дневник

Той уточни, че все още не са се свързали с него за предстоящото погребение на Геле

Ангел Христов – Геле /54 г./ ще бъде положен в гроб от алеята на църковните настоятели в траурния парк в Дупница. Това обяви пред ИНФОМРЕЖА, Архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия, отец Георги Паликарски.

Той уточни, че все още не са се свързали с него за предстоящото погребение на Геле, но предположи, че това най-вероятно ще стане утре. „Всичките му приятели ще искат да се сбогуват с него. Ако пуснат тялото до утре, все още нямам яснота. Последно разговарях със съпругата му на Задушница, за да уточним погребението. После то беше отложено и от тогава не сме се чували“, отбеляза още пред ИНФОМРЕЖА, Паликарски.

Той отрече и версията, че най-вероятно Пламен Галев и Ангел Христов са отдавна в Дупница. „Могат да се тиражират много неща. Някои казват, че ги виждали на Великден, да бе. Те духом са тук, но тялом ги няма“, обясни свещеника.

По отношение на това, че получавал съобщения от Братя Галеви той уточни, че му пращали поздрави по „техните хора“.

„Не съм получавал SMS-и, само ми казваха много поздрави от началника и това е“, категоричен беше архиерейският наместник на Дупнишко.

Официално е публикувано заключението след направената аутопсия на Ангел Христов през днешния ден.

При аутопсията е установено, че 54-годишният А.Х. е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение, съобщават от държавното обвинение.

В Окръжна прокуратура–Кюстендил е постъпила справката за извършена съдебномедицинска аутопсия по досъдебното производство.

Взети са материали за допълнителни изследвания, съгласно поставените задачи. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата, посочват от ОП.

Води се и още едно производство – от Районната прокуратура в Кюстендил - за извършено престъпление по чл. 294 от НК – подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK