Пожарникарите от Благоевград получиха награди за професионализма по време на трагедията в "Струмско"

Снимка: Infomreja.bg

Наградата бе лично връчена от гл. ком. Николай Николов

В навечерието на един от големите християнски празници – Рождество Христово, имаме повод да изкажем нашата огромна човешка благодарност към служителите на РСПБЗН-Благоевград. През август в борбата с големите пожари вие дадохте мъжество, себеотдаване в професията ви. Сега поводът също не е маловажен. Решихме с гл. ком. Николай Николов да ви кажем нашето голямо „благодаря“ и да си пожелаем весели празници.

Това каза пред огнеборците от благоевградската пожарна областният управител на Благоевград – Николай Шушков.

Той заедно с главен комисар Николай Николов връчи наградата от министъра на вътрешните работи на служителите, участващи в потушаването на пожара в бл. 18 в ж.к. “Струмско“ в Благоевград.

На церемонията присъства кметът на Благоевград – Илко Стоянов, директорът на РДПБЗН – Георги Пармаков, директорът на ОДМВР – Георги Кандев и майката на двете близначета Ани и Никол (40 дни), които бяха спасени от огъня в блока.

Пред медиите майката – Вероника, благодари на пожарникарите, но е предупредила роднини и близки, когато децата пораснат да не разбират за пожара, за да не се травмират.

Нейната надежда е да се завърне в дома си, затова тя призова всичко, което хората даряват, да бъде за блока, защото децата ѝ вече имат всички необходимо.

В момента Вероника и семейството ѝ са отседнали при роднини.

Гл. ком. Николов прочете заповед на министъра на вътрешните работи за постигнати високи резултати в служебната дейност, проявено себеотрицание и висока отговорност.

Наградени с индивидуална парична награда от 600 лв. са: Боян Кондуров, Димитров, Пискулийски, Емезов, Иванов, Борисов, Шушков, Мирчев, Кьосев, Рачев, Стражаков, Юручки, Чамишки, Диманачки, Кунгьов, Тончев, Иванов.

Няма нищо по-добро за един ръководител да бъде част от награждаването на момчета за високи отличия. За мен е чест, че съм сред вас, колеги. Вашите лица бяха показани пред народа, всички изразиха своето уважение и подкрепа към вас. Предполагам какво ви е било в тази тежка вечер, но с бързи и организирани действия успяхте да спасите човешки животи. Благодаря ви за всичко, което правите, каза пред колегите си ком. Николов.

Видях уморените ви лица и сълзите ви. Направи ми впечателние, че вие не изтъквате, че сте герои, а, че това е призванието на професията ви. И аз считам, че изпълнявате дълга си така, както трябва, и че не всеки може да се справи с това, каза областният упрвител при връчването на почетния знак на Администрацията на инсп. Боян Кондуров.

Той от своя страна каза: „Правим това, което можем. Момчетата си свършиха работата. Ще продължим да си я вършим така, както трябва“.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//