По предложение на Терзийски: Премахва се несправедливост в Закона за пътищата

Снимка: Infomreja.bg

Облекчават се хиляди български семейства

По предложение на народния представител от ГЕРБ - СДС Христо Терзийски се премахва една несправедливост в Закона за пътищата и се облекчават хиляди български семейства да планират своята почивка в страната.

“Удовлетворен съм, че часове преди края на мандата на този Парламент бе прието още едно мое предложение - за промяна в Закона за пътищата, което ще позволи на хиляди български семейства да планират своята почивка и екскурзия в страната, без да продължават да бъдат финансово дискриминирани”, коментира народният представител.

Христо Терзийски поясни, че досегашната законова празнина приравняваше кемперите над 3.5 тона с товарните камиони и автобусите, извършващи търговска дейност, и изискваше от собствениците им да плащат тол такси наравно с описаните категории. “С приемането на моето предложение тази несправедливост е отстранена и те ще могат да пътуват, както всички останали къмпингари - като си закупят винетка”, обясни Терзийски.

“Дори и този малък пример доказва, че Парламентът може да бъде институция, която решава много от проблемите на гражданите, но само когато народните представители са със съзнанието, че са там именно за това. Надявам се, че в следващото Народно събрание ще има такова стабилно мнозинство!”, каза народният представител от ГЕРБ - СДС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK