По инициатива на Община Сатовча поставят контейнери за разделно събиране на стари батерии и акумулатори

Община Сатовча, снимка: Infomreja.bg

По инициатива на община Сатовча, с цел опазване на здравето на подрастващите и жителите на общината, по-голямата част от училищата в селата вече са оборудвани със специални контейнери за разделно събиране на стари автомобилни и други акумулатори и батерии, излезли от употреба.

Такива контейнери вече има в училищата в селата Сатовча, Кочан, Вълкосел, Слащен, Плетена, Ваклиново и Годешево. От администрацията в Сатовча заявиха, че са се договорили с фирмата доставчик „Нуба рециклиране" АД в най-скоро време да бъдат поставени такива контейнери и пред по-големите  търговски обекти на територията на цялата община.

„Батериите и акумулаторите са неразделна част от нашето ежедневие. Повечето от тях съдържат тежки метали като живак, кадмий, олово, цинк и никел, вредни за околната среда и хората и в частност за подрастващото поколение. С поставянето на специалните контейнери за събиране на излезлите от употреба  батерии и акумулатори в община Сатовча създаваме оптимална логистична схема с цел опазване на околната среда от вредните емисии, повишаване на общественото съзнание по проблемите на управлението им и привличането на потребителите за участие в изгражданите от организацията схеми за тяхното събиране и предоставяне за рециклиране", обясни кметът Арбен Мименов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK