По един заместник ще имат социалния министър и земеделският

Снимка: МС

Вижте имената им

Нови двама заместник-министри са назначени в Министерството на земеделието и храните и в Министерството на труда и социалната политика, съобщават от Министерския съвет.

Таня Георгиева /Дъбнишка/ поема поста заместник-министър на земеделието и храните. До момента тя заема длъжността изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). В периода 2018 г. – 2022 г. е ключов експерт в звеното за управление на Националната селска мрежа към Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020. През 2021 г. е номинирана за представител на България в Европейския икономически и социален комитет в секция „земеделие, развитие на селските райони, околна среда“. Била е също гост-лектор в магистърската степен към катедра „Аграрна икономика“ на Икономическия университет във Варна. По образование е еколог.

За заместник-министър на труда и социалната политика е назначена Гинка Машова-Станчева. Близо пет години работи в Министерството на труда и социалната политика, като последно ръководи дирекция „Политика за хората с увреждания, равни възможности и социални помощи“. Преди това е част от екипа на Държавната агенция за закрила на детето. В периода от 2003 г. до 2006 г. е старши експерт в Агенцията за социално подпомагане. Финансист е по образование.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK