Планинари от Разлог изкачиха Татрите и развяха българското знаме на 2 503 м

снимки: Община Разлог

14 жени от клуб „Планинарка” и 18 мъже от клуб „Погледец” към ТД „Пирин” Разлог покориха Татрите - една от най-дивите и сурови планини в цяла Европа. Групата от 32-ма души успешно изкачи и слезе от първенеца на Полша – връх Риси (2503 метра) за 7 часа и 30 минути.  

Татрите се намират на границата между Полша и Словакия, за планинарите от Разлог тя е величествена със своите върхове, непроходими скални гребени и кристално чисти ледникови езера.

„Татрите е една уникална планина. Тръгвайки, никой не очакваше да видим толкова голяма красота. Изкачването от страната на Словакия е красиво. Спускането от страната на Полша е още по-красиво”, коментира Радко Божинов. За мен един връх се смята за изкачен, когато всичките слязат живи и здрави", допълни още покорителят на планински върхове Божинов. 

В 7 часа местно време групата на Разлог започва изкачването на Полския първенец – връх Риси. 3 часа и 30 минути по-късно планинарите правят снимки за спомен и развяват българското знаме на върха. На връх Риси стъпва и народният представител и запален планинар инж. Любен Татарски. Редом до него застава и 65-годишният Иван Червилов, който демонстрира истински борбен дух.

Туристическо дружество „Пирин” Разлог всяка година планува атрактивни маршрути извън страната. Преди 2 години разложани изкачиха връх Триглав, миналата година стъпиха на Митикас, 2012 г. бе определена за  Татрите.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK