ПГ по МСС в Гоце Делчев вече има STEM център

Снимка: Infomreja.bg

Днес той беше тържествено открит

На днешния ден – Благовещение, колективът на ПГ по МСС „Пейо Яворов“ оповести радостната новина за своята голяма придобивка – STEM център. На стилно тържество той показа модерно обзаведените кабинети, в които ученици и преподаватели ще работят, прилагайки теорията на практика.

Както повелява традицията, в началото беше отслужен водосвет за здраве. Отец Георги от Неврокопската света митрополия благослови придобивката и пожела здраве на миряните.

Центърът беше открит от Наталия Михалевска –директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа“ в  МОН, Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев, и Ангел Живков – директор на училището.

Тържеството беше уважено и от проф. д-р Галя Кожухарова – ръководител на Департамент за информация и повишаване квалификацията на учителите към Тракийския университет, и доц. Нели Грозева – заместник – ректор на Тракийския университет. Тук беше и ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. Христина Янчева. Двата университета имат договори за сътрудничество с това средно училище.

Гостите от висшите училища споделиха, че са се насочили към тази професионална гимназия, тъй като са разбрали, че тук се работи с желание, въвеждат се иновации, има перспектива. Доцент Грозева подчерта, че това е първото училище, което са избрали, и съвместната им работа все повече ще се задълбочава. Предстоящо е единадесетокласниците да провеждат учебни екскурзии до Тракийския университет в Стара Загора. А ректорът на Аграрния университет в Пловдив със задоволство отбеляза общите мероприятия между техни студенти и тукашни ученици, последното от които е било посветено на Димитър Димов.

На откриването присъстваха и директори на учебни заведения в Гоце Делчев, представители на институции в града, преподаватели, граждани. Всички те поздравиха инициативните и гостоприемни домакини и им пожелаха здраве и много успехи.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK