Петър Паунов: От създаването на „Кюстендилска пролет“ ни предстои сезонът с най-много неизвестни

Снимка: Infomreja.bg

Не забравяйте трите лястовици, хванати за ръка, символизиращи нашата единна и всемогъща троица

Честита Кюстендилска пролет! От създаването на традицията, която е над 50-годишна, ни предстои сезонът с най-много неизвестни. Едно обаче е ясно, очевидно това е сезон на пречистване, сезон, в който всеки трябва да изживее своето изпитание и то да бъде споделено с рода, с дома, с близките и цялата ни общественост.

Врагът, който ни атакува е с невиждана ярост, вирусът покори световните велики държави. Всички трескаво затварят границите и икономиките рухват. Всички велики и богати вече са на колене пред вируса“, обяви кметът на Кюстендил, Петър Паунов.

Той посочи, че дори и през Османското владичество, никой не си е позволявал да говори за затваряне на храмовете, които са единствената утеха за всеки вярващ човек, за всеки християнин.

„Убеден съм, че това няма да се случи, защото българинът и кюстендилецът е закърмен с вярата, надеждата и любовта в истината и в доброто. Не забравяйте символа на кюстендилска пролет – това са трите лястовици, хванати за ръка, символизиращи нашата единна и всемогъща троица.

Облегнати на вярата, надеждата и любовта, заредени от тези вечни божи добродетели, съм убеден че заедно, изпълнявайки указанията на държавата, ще можем съвсем скоро да споделим тези чувства, които в момента споделяме само със сърцето си.

Скоро отново ще можем да върнем ласките си и милувките между приятелите и близките си“, обяви в обръщението си към кюстендилци кметът на града, Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK