Петков: В спешен порядък ще обсъдим предложението на КЕВР за покачване на цените

Дали сме си 24 часа да направим анализ за тяхното предложение

В най-спешен порядък трябва да обсъдим предложението за покачване на цените на тока, водата и газа от КЕВР. Това заяви премиерът Кирил Петков след заседанието на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС. Изненада ме, че точно когато се заклех вчера като премиер, новините вечерта бяха с това повишение на цените, но ние сме тук за да се справяме с проблемите, подчерта Петков.

Дали сме си 24 часа да направим анализ за тяхното предложение. Трета тема е зеленият сертификат, ще направим до четвъртък правен анализ точно как да въведем подобна мярка и както обещах първа стъпка ще бъде на ниво Министерски съвет, след това ще погледнем как този пример може да се разпространи из цялата държавна администрация, подчерта Петков.

Тук въпросът е да се направи ефективно в рамките на закона, а не да влезем в юридически спорове, каза Петков.

Попитан за това кой ще отиде в Брюксел на заседанието на Съвета на ЕС, Петков посочи, че това ще бъде президентът Радев.

По темата за РСМ, Петков каза, че със Заев са обсъдили по телефона идеята за работните групи, като това ще бъде структурирано в кратък срок. В края на януари очакваме ясен план за работните групи, да се включва култура, инфраструктура и икономика като допълнение на тази за историята. Обсъдихме и да направим план за действие още през януари да има ясни резултати, добави Петков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK