Кирил Петков ще бъде номинацията на "Продължаваме промяната" за министър-председател при завъртането на парламентарната рулетка след успешния вот на недоверие срещу кабинета, първият такъв в историята на България.

Това потвърди самият Петков на въпрос на News.bg след края на гласуването в зала, излизайки при събралите се в подкрепа на правителството протестиращи.

"Хората са тези, които гарантират, че промяната ще продължи. По това, което виждаме, ще дадем още един шанс на депутатите от "Има такъв народ", но ако ги е страх, отиваме на избори", каза премиерът.

"Промяната ще продължи. Това е единственият начин да променим България. Няма сделки, няма задкулисни договорки. Това, което казваме, го правим", подчерта той.

И отново посочи - "сараите", Трифонов и Борисов и Митрофанова били свалили кабинета.

"Това, което има значение, е, че духът излезе от бутилката и няма шанс да се върне обратно. Промяната става в няколко стъпки, не с една. Показахме едно европейско лице на България", изрази увереност Петков.

Това, че Кирил Петков ще бъде отново номинация за правителствен ръководител потвърди и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

"Четири гласа ни делят от победата. След следващите избори съм сигурен, че тези четири гласа ще ги има. Тези четири гласа срещу мафията ще ги има със сигурност. И знаете ли - днес българският народ си отвоюва държавата", каза той.

И бе категоричен ПП няма да води никакви разговори за съставяне на нов кабинет с ръководството на "Има такъв народ" и в частност със Слави Трифонов и Тошко Йорданов.