Петков: Отпадане на дерогацията преди 1 март носи реален риск за цените и доставките

Снимка: Infomreja.bg

„Не виждаме смисъл от 3-дневната дерогация", поясни той

Ако дерогацията за руски петрол падне преди 1 март, има реален риск от повишаване на цените на българския пазар и несигурност на доставките. Това каза пред журналисти Кирил Петков, пише Нова тв.

„Изчакахме всички доклади - на българските служби, на Министерството на икономиката и на постоянния представител на държавата в "Лукойл". Срокът от септември месец се потвърди като минимален. Но минимален срок може да бъде потенциално 1 март", категоричен е съпредседателят на ПП-ДБ. И поясни, че партията е готова да съкрати предложения срок от 15 март на 1-и.

Той коментира и напускането на представителите на ГЕРБ и ДПС на срещата още преди да е приключила.

„За мен беше важно да останат до края, за да се видят всички мнения. Всеки народен представител е длъжен да се запознае с обективната информация и да вземе решение", смята Петков. И поясни, че Агенция „Митници" има възможност да контролира износа на петрол. 

„ГЕРБ се опитват да ни вкарат в политически капан - ако сме отговорни за българските граждани и спазим сроковете, които казват експертите, ще ни обвинят, че защитаваме руските интереси. Ако не сме отговорни и гласуваме с тях, и се качат цените на бензиностанциите, нашето правителство ще бъде обвинено. Моят устрем също е да намалим паричните потоци към режима на Путин, но не трябва да е в ущърб на българските граждани. Няма да допуснем да има недостиг на дизел и бензин, нито цените да се покачат драстично на бензиностанциите, защото някой си прави политически заигравки", завърши съпредседателят на ПП.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK