Пешеходец в болница след пътен инцидент с лидера на ГЕРБ в Белица

Иван Стойчев, снимка: infomreja.bg, архив

Пешеходец пострада след пътен инцидент с общинския председател на ГЕРБ в Белица Иван Стойчев.

Катастрофата е станала на 4 август на улица „Димо Хаджидимов“ в Белица.

Около 10 часа сутринта местният партиен лидер по невнимание съборил на земята преминаващия по това време по шосето 64-годишен мъж.

Пострадалият Никола Почеканов е приет в болницата в Разлог. "Мъжът е с комоцио и пукнато ребро. Настанен е в отделението по хирургия. Състоянието му е стабилно", коментира за ИНФОМРЕЖА управителят на лечебното заведение д-р Божидар Велев.

„Да, наистина стана такъв инцидент и аз съм участник в пътното произшествие. Истината обаче е, че не аз съм блъснал човека, а обратното. Пешеходецът залитна и се удари в колата ми. Аз слязох и му оказах помощ. Предложих му да го закарам до болницата, но той отказа с мотив, че нищо му няма и си тръгна“, призна общинският лидер на ГЕРБ и кандидат-кмет Иван Стойчев.

Същият ден в 15.45 часа от болницата в Разлог подали сигнал в полицията, че при тях е настанен пациент, пострадал при катастрофа.

Днес от пресцентъра на ОД МВР в Благоевград обявиха официално, че има блъснат пешеходец, но водачът виновник за инцидента, както и колата му, все още не са установени. Шофьорът е избягал от мястото на произшествието, без да изпълни задълженията си на участник в ПТП. 

Работата по установяване на автомобила и неговия водач продължава, заявиха от пресцентъра на държавното ведомство. Говорителката на дирекцията Йорданка Шаркова бе категорична, че информацията за инцидента е дошла от здравното заведение в Разлог, а не от телефонн 112.

Самият Иван Стойчев призна, че не е сигнализирал в полицията за катастрофата. Той спестил обаждането на телефон 112, тъй като на пострадалия човек „нищо му нямало“.

„Аз съм си виновен, ти не се притеснявай, върви си по пътя“, заявил пешеходецът на общинския лидер на ГЕРБ. След което мъжът си тръгнал. Вечерта обаче потърсил лекарска помощ в болницата в Разлог.

„Не разбирам защо ме набеждават, че съм избягал от местопрестъплението. Не се крия и съм готов да съдействам на органите на реда за изясняване на случая“, призна кандидат-кметът на ГЕРБ в Белица. Той заяви, че днес ще отида в полицията в Разлог, за да даде показания.

Пострадалият Никола Почеканов отказа коментар.

 

КОМЕНТАРИ

coj12:49 - 06.08.2015
"Оказал е помощ на пострадалия ..." Нищо подобно. Напротив - даже го е напсувал човека и си е бегал. Има и свидетели на инцидента, но дали са разпитани?????
!!!12:48 - 06.08.2015
Тоя пияндурко докога ще го прикриват? Тоя е способен и човек да убие и рано или късно ще го направи, ако някой не го спре. В ненормална държава живеем, щом един разпасал се бандюга си прави каквото си иска под крилото на герб. Еййй вие горе от герб, усетете се, вземете мерки срещу лидера си. Цяла Белица ли ще страда от него? Да ви имам честната и демократичната партия, щом Ванчо Стойчев ви представлява
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//