Пеевски иска от БНБ проверка на банковия кредит на „Булгартабак“

Снимка: ДПС

Това написа в официална позиция депутатът от ДПС

Подал съм молба до Българска народна банка да се извърши проверка на банковия кредит на „Булгартабак“ предоставен от „Българска банка за развитие“ с оглед евентуални нарушения, въпреки че темата вече многократно е коментирана публично и е ясно, че аз нямам никакво отношение по същата..

Това написа в официална позиция депутатът от ДПС - Делян Пеевски, във връзка с изявление на премиера вчера.

Припомянме, че Петков даде извънреден брифинг в Министерския съвет снощи, в което каза:

„Знаем, че срещу Божков вече има доста обвинения. Но има ли допълнителни разследвания за другите хора, описани по „Магнитски” - Пеевски, Манолев, Илко Желязков? Какви действия Прокуратурата е предприела там?”, пита Петков.

„Има ли директна връзка между заема в ББР и факта, че Пеевски е бил акционер в „Булгартабак”, интересува се премиерът.

Днес Пеевски представи позицията си, която публикуваме без редакторска намеса:

Във връзка с изказването на Кирил Петков, направено вчера пред медиите, в което отново се замесва и моето име, съм подал молба до Българска народна банка да се извърши проверка на банковия кредит на „Булгартабак“ предоставен от „Българска банка за развитие“ с оглед евентуални нарушения, въпреки че темата вече многократно е коментирана публично и е ясно, че аз нямам никакво отношение по същата. В изказването си Петков за пореден път повтори манипулациите и внушенията на олигархичния кръг „Капитал“ и Иво Прокопиев спрямо мен, което започва да се превръща в модел на поведение на новите управляващи. В тази връзка смятам, че по темата цигари и тютюнева индустрия най-добре е запознат партньорът на Петков Асен Василев, както и спонсорите на „Продължаваме промяната“ и ако Кирил Петков намали спускането по снежните магистрали, то със сигурност ще разбере това. Темата „Магнитски“ също е достатъчно ясна, като постоянното повтаряне на инсинуациите на кръга „Капитал“ няма да променят факта, че санкцията е обжалвана от страна на моите адвокати по надлежния ред и в съответствие с американския закон. Винаги съм вярвал в американското правосъдие и в това, че истината относно налагането на санкцията рано или късно ще излезе наяве, включително и че аз нямам никакво участие в твърденията за търговия със златни паспорти. В тази връзка защо от „Продължаваме промяната“ не приеха предложението на ДПС за отмяна на инвестиционното гражданство, като за сметка на това елементарно преписаха предложения от нас проектозакон, но без искането ни за пълна проверка на всички издадени до момента златни паспорти. Показателно е също, че след девет месеца проверки (откакто са на власт и чрез служебните правителства) не установиха нищо по отношение на мен, защото нищо нередно няма, въпреки многобройните лъжи и манипулациите на кръга „Капитал“ и контролираните от Прокопиев медии. Добре би било „просто Киро“ най- накрая да разбере, че само с повтаряне на мантрите на Иво Прокопиев, не може да води адекватна политика на управление на държавата, а превръщането му в слуга на олигархията неминуемо ще го доведе до провал.

КОМЕНТАРИ

SS07:25 - 08.02.2022
ДОООВИЖДАНЕ ПОЗДАРИВ НА БАЙ СТАВРИ В ЦЕНТРАЛНИЯ
Код за сигурност, въведете кода 7jk